A BBC Good Food oldala maga a gasztronómiai Biblia. Annyi kiváló receptet lehet találni, hogy az ember győzze elkészíteni őket. Hogy terjesszük az igét, most a már említett helyről mutatunk egy földtől kicsit sem elrugaszkodott karácsonyi étket.
Sajt, karfiol, alacsony kalória
Az elkészítési idő 20 perc, a második 20 percben meg süldögél magának, így sok figyelmet nem igényel. Egy adag mindösszesen 245 kalóriát tartalmaz, amiből, 12 gramm zsír, 28 gramm szénhidrát, 2 gramm cukor, 2 gramm rost és 6 gramm fehérje.
Hozzávalók
- ¼ karfiol
- 100 ml tej
- 1 evőkanál liszt
- 80 g +1 evőkanál vaj
- 25g cheddar
- 25 g reszeltparmezán
- 10 lap filo tészta (rétestésztához hasonló, vékonyra húzott-nyújtott tészta)
- 1 teáskanál za'atar (távol-keleti fűszerkeverék)
- ½ teáskanál szezámmag
Elkészítése
- Szeleteld fel a karfiolt rizsszem méretű darabokra, majd fedjük le és mikrózzuk 5 percig, egészen addig míg lággyá nem válik. Majd öntsd a tejet egy serpenyőbe, add hozzá a lisztet és vajat, majd keverd össze őket. Lassan forrald fel az egyveleget, folyamatos kevergetés mellett. Majd ha már sima, keményebb állagú pépet kaptál, add hozzá a főtt karfiolt, a parmezánt, a cheddart és a fűszerkeveréket. Alaposan keverd össze, és hagyd kihűlni a serpenyőben.
- Melegítsük fel a sütőt 200 ° C- ra a légkeveréseset 180 ° C-ra, gázon pedig a 6-osra állítsuk a rózsát. A tésztát hajtsd ki és vágd három egyenlő csíkra.
- Olvaszd meg a vajat, kend meg vele a tésztalapokat, majd tedd bele a serpenyőből a keveréket. Göngyöld fel a tésztát, majd ismét vajazd meg a tetejét, aztán vágd fel 8 cm-s csíkokra majd mehet a sütőbe. 15-18 percnyi sütést után kész is.
Szokatlan és izgalmas íze lesz, de legalább feldobja a karácsonyi menüt!