Jump to content

Caprese csirke sok-sok mozzarellával

2017. 01. 28. 08:54

Szeretnétek magatokat a paradicsomban érezni? Ennek a csirkének sikerült! A rengeteg mozzarella és a serpenyőben lepirított koktélparadicsomok gondoskodnak arról, hogy ez az egyszerű és gyorsan elkészíthető étel legyen az új kedvencetek!

Caprese csirke (6 főre)

  • 1 kg csirkemell filé
  • 30 dkg mozzarella
  • 40 dkg koktelpari
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • bors
  • olívaolaj
  • bazsalikom

Az egész csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben, kevés olajon, 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejükre szép piros kéreg kerüljön, de belül csak kb. 70%-osra készüljenek el. A csirkéket ezután tepsibe rakjuk, és megpakoljuk őket mozzarella szeletekkel. Ha ezzel megvagyunk, akkor mehet be a csirke a 150 fokra előmelegített sütőbe, ahol 10 percig sütjük tovább. Közben a koktélparadicsomokat félbevágjuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani őket, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk a paradicsomokat és végül nyakon öntjük egy evőkanál balzsamecettel. Ezután friss bazsalikomot tépkedünk a paradicsomra, (persze ha nincs friss otthon, akkor a szárított is megteszi!), még egyszer átforgatjuk majd a kész ragut rápakoljuk az időközben megsült sajtos csirke tetejére és rögtön tálaljuk is! 

(Forrás: streetkichen)