Jump to content

2 kihagyhatatlan szilveszteri étel

2016. 12. 31. 14:32

A szilveszteri bulira egyszerű, gyorsan elkészíthető ételekkel érdemes készülni. Készíthetsz többfélét, melyeket az étkezőben szépen elhelyezve svédasztal módjára kínálhatsz. A lényeg, hogy az adagok aprók legyenek, hiszen többnyire senki nem ül le enni, beszélgetés közben falatozgatnak a vendégek. Két olyan receptet osztunk meg, amelyek elkészítése még kezdőknek sem okozhat gondot. A szilveszteri ételeket előre elkészítheted, és a partin gyorsan megsütheted vagy újramelegítheted. A vendégek számától függően a receptekben írt mennyiségeket megduplázhatod.

A szilveszteri sajttal töltött krumpli hozzávalói

  • 50 dkg apróbb krumpli
  • 30 dkg sajt – ízlés szerint választva
  • 1 doboz tejföl
  • olívaolaj
  • néhány szelet bacon
  • zöldhagyma

Így készítsd el:

Elkészítéséhez a sütőt melegítsd elő 200 fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy nagyobb tepsit.

A krumplit alaposan mosd meg. Egészen vékonyan vagdosd be úgy, hogy a krumpli ne essen szét. Helyezd a tepsire, kevés olívaolajjal vékonyan locsold meg, majd ízlés szerint sózd. Told a tepsit a sütőbe, és süsd a krumplit 30 percig.

Közben a sajtot szintén vékonyan szeleteld, és vágj belőle akkor darabkákat, amekkorák éppen elférnek a krumpli bevágott mélyedéseiben. A sütőből kivett és valamelyest kihűlt krumpli mélyedéseit töltsd meg a sajtszeletekkel. Told vissza a sütőbe és süsd még 10-15 percig a szilveszteri partifalatkákat.

Serpenyőben pirítsd meg a kockákra vágott bacont, szeleteld vékonyra a zöldhagymát.

A sütőből kivéve hagyd néhány percig hűlni a sajttal töltött krumplit, majd locsold meg tejföllel, szórd meg a baconnel és a zöldhagymával.

A szilveszteri baconbe göngyölt csirkemell hozzávalói

  • 1 egész filézett csirkemell
  • 45 dkg bacon
  • 2 ek frissen csavart lime-lé
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 ek méz
  • 1 tk Tabasco szósz
  • ízlés szerint só

Így készül:

A szuper szilveszteri partifalatkák elkészítéséhez először is keverd el az olívaolajban a mézet, a lime-levet, a Tabasco-szósz. Kockázd fel az alaposan leöblített húst, majd sózd, és öntsd le az elkészített páclével. (A darabok akkorák legyenek, hogy bele tudd csavarni a baconbe.) A sóval óvatosan bánj, hiszen a bacon is sózott. Hűtőszekrényben legalább 1 órán át pihentesd a csirkemellet.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A baconszeleteket vágd háromfelé. A pácolt húst egyenként csavard a bacondarabkákba, fogpiszkálóval rögzítsd a húson. Helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe valamennyit, 30-35 perc alatt süsd a szilveszteri ételt szép pirosra. Önmagában is nagyon finom, de illik hozzá a könnyű saláta és a krumplipüré is.

(Forrás: mindmegette.hu)