Jump to content

Így készül a tzatziki

2016. 08. 14. 15:53

Csináljatok ti is tzatzikit és egyétek meg egy jó kis pitával, vagy egy grillezett husival! Ennél egyszerűbb nyári finomság nem is létezik, csak ne menjetek randizni utána. 

Hozzávalók:

  • 400 g görög joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 kis csokor menta
  • 1 ek só
  • 1/2 citrom leve

Az uborkát lereszeljük, besózzuk és egy fél órát egy szűrőben hagyjuk állni és lecsöpögni. A fél óra elteltével a maradék levét egy kanállal kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a görög joghurtot, az átpasszírozott fokhagymát, a citrom levét és a felaprított mentát. Alaposan összekeverjük és meleg pitával fogyasztjuk. TIPP: A Tzatziki előnyére válik, ha hagyjuk pár órát, hogy összeérjenek az ízek.