Nem kérdés, hogy a zöldségek elengedhetetlenek a kiegyensúlyozott szervezetért. Ám nem mindegy mit fogyasztunk, és mikor, hiszen néhányuk kellemetlen puffadást, gyomorégést idézhet elő.
Két balatoni bor, egy olaszrizling és egy cabernet franc lett az idei, szerdán Hortobágyon rendezett XIII. Országos és Nemzetközi Bioborverseny csúcsbora - közölték a szervezők az MTI-vel.
Több mint ötven étterem fogásaival - köztük Michelin-csillagos konyhák ételeivel - találkozhat a közönség május 16. és 19. között a Millenáris parkban a 9. OTP Gourmet Fesztiválon, melynek idei kiemelt
Világviszonylatban a halálozás 20 százaléka a helytelen táplálkozásra vezethető vissza – derül ki egy tanulmányból, amely a The Lancet című brit tudományos lapban jelent meg.
Az Obesity című szaklapban ismertetett kutatás során a Wake Forest Orvostudományi Egyetem tudósai mediterrán étrenden élő majmokról megállapították, hogy nem fogyasztották el az összes táplálékot, pedig megtehették volna, így megőrizték
Egy új brit tanulmány szerint már a módjával fogyasztott vörös húsok és feldolgozott húsfélék is jelentősen fokozzák a bélrák kialakulásának kockázatát.
Magyarországon eszik a legkevesebb zöldséget az emberek, legalábbis az Európai Unióban – derült ki az Eurostat adataiból. Az írek, a belgák és az olaszok eszik a legtöbb zöldséget. A lista
Ne terheljük meg szervezetünket a 40 napos húsvéti böjt vagy egy fogyókúra után, és ne egyetlen kiadós étkezéssel pótoljuk, amit addig megtagadtunk magunktól – tanácsolta Takács Hajnalka dietetikus, táplálkozási szakértő