Görhöny, tócsni, lapcsánka. Ugye, legalább egy ismerősként cseng? Bárhogy is neveznénk, bizonyára mindenkinek ismerős ez a filléres étel: a reszelt burgonyából, némi liszttel elegyítve, két tenyér közt vagy kanállal megformálva, zsírban kisütött fogás. Népszerű, olcsó és finom.
Jövő tavasszal nyit Budapesten a Jamie's Italian, ami nem csak azt jelenti, hogy egy étteremmel több lesz itthon, hanem azt is, hogy Magyarország a harmadik olyan európai ország, ahol Jamie Oliver éttermet nyit.
Bizony vannak olyan konyhai alapanyagok, melyek szavatossága sosem jár le. Vagy legalábbis majdnem sosem. Hogy mik ezek és miért is jók örökké, azt most eláruljuk.
Szeptember 19-20. közt immár kilencedik alkalommal rendezzük meg a Street Food Show-t és a rendezvény történetében másodszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Nap keretén belül. A bevált slágerek mellett lesz sok új árus és az erőteljes sörfelhozatal mellett borok, koktélok, pálinkák, pezsgők, kifejezetten az ételekhez készült alkoholok.
Tévednek, ha azt hiszik, hogy mi sokat eszünk, sőt nem is az Egyesült Államokban adják el a legtöbb húst. Az élmezőny szereplői komoly fogyasztást produkálnak, Magyarország viszont nem tartozik közéjük, főleg, hogy 2000 óta egyre szűkebb a hazai piac.
A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál egyik legizgalmasabb tétele a piac jelenleg legmagasabb minőségű és árú szuperprémium pálinkája, a Márton és Lányai kristályüveges Crystallumja lesz.
Egy dúsgazdag arab család megrendelésére készítette el egy bit dizájner a világ legdrágább tortáját. Több mint elképesztő.
Eljött megint a szombat és a hét fáradalmait kipihenni leginkább egy kis süteménnyel lehet. Erre mutatunk most egy remek és gyorsan elkészíthető csokis keksz receptet.
Étterembe járni jó. Kellemes kikapcsolódást, és még a szociális kapcsolatoknak is jót tesz, midezek mellett pedig falhatunk egy jót. De, figyeljünk oda, mit választunk az étlapról!