A húsok királya, ami már egy kis sóval és borssal is a mennyekbe repít mindenkit: ez a bélszín. Ha pedig vesszük a fáradtságot és Wellington-módra készítjük el, akkor elmondhatjuk magunkról, hogy megcsináltuk az ultimate ünnepi főfogást.Bélszín, érlelt sonka, gomba, mindez ropogós, vajas tésztába burkolva. Krumplipürével az igazi, próbáljátok csak ki bátran!
Nem bolondultunk meg... Ezért a pitéért érdemes bekapcsolni a sütőt a legnagyobb hőségben is, ugyanis nagyon gyorsan össze lehet dobni és, mint mindig, ez is isteni finom! Telepakoltuk friss, szezonális zöldségekkel és az izgalom kevéért egy könnyedén fűszeres ricotta krémet is tettünk rá. Na ugye, hogy bekapcsoljátok a sütőt!
Biztos ti is ismeritek azokat a rohanós reggeleket, amikor a készülődés közepette a reggeli étkezés valahogy kimarad a rutinból. Ez a finomság tökéletes megoldás az ilyen helyzetekre.
A karácsony a szereteten túl mindig a nagy lakomáról szól, ami persze nem baj, de utána mindig jön a bűntudat, hogy ez a sok megevett finomság hogyan is fog mutatni a mérlegen. Hogy neked se legyen bűntudatod, itt van egy mennyei recept, mellyel nyugodtan kísértésbe eshetsz.
A palacsinta sütésről mindenki azt mondja, hogy pofon egyszerű dolog. És tényleg az, viszont szerintem, mint a cukrászatban általában, a palacsintánál sem árt betartani a pontos arányokat. Persze találomra is össze lehet dobni a nagyjából jó palacsinta tésztát, de ha megvannak valaminek a tökéletes arányai, akkor miért csinálnánk, csak nagyjából úgy? Ha valami valahogy jó, akkor kicsit több, vagy kicsit kevesebb liszttel/tejjel/vízzel nem lesz ugyanolyan jó.
Az egy dolog, hogy otthon maradtatok és mozi helyett inkább letöltöttetek egy filmet, ezzel nincs semmi gond. Na de hogy drága, gagyi, pálmazsíros popcornt egyetek a film mellé? Szó sem lehet róla, inkább próbáljátok ki ezeket a házi popcornokat, ígérjük nem fogjátok megbánni. Ja és a nachost se hagyjátok ki!
Vannak emberek, akik szeretnek kísérletezni a konyhában. A szezon és fazon keveredését hazárdjátéknak is vehetjük, mert bár jól bevált, imádott alapokat házasítunk össze, semmi sem garantálja a jó végeredményt.
Kolbászt nagyon sok helyen kapni, de az igazán jó sült kolbász ritka kincs! Otthon is el lehet azonban készíteni tökéletesre ezt a mindenki által kedvelt húscsemegét, ha erre odafigyelünk!
Ha lehet, ezeket kerüld az ünnepek alatt, mert újévre könnyen úgy érezheted majd magad, mint egy lufi!
Nincs olyan ember, aki ne szeretné a krumplipürét. Ez azon dolgok egyiker melyet a kicsik is nagyon hamar megszeretnek, ám néha ide is elkél a változatosság. Ezért most megmutatunk pár egyszerű alapanyagot, mellyel újá varászolhatjuk a pürénket.
Jó ha karácsony alkalmával is elő tudunk rukkolni olyan süteményekkel, melyek után nem lesz bűntudatunk. Lássunk erre egy jó példát.