Jump to content

Kedvencünk a caprese

2017. 07. 21. 13:02

Ez a végtelenül egyszerű, de isteni finom étek nem csoda, hogy elvarázsolta az olaszokat, és ezután a magyarokat is meghódította. Pillanatok alatt elkészíthető, diétás és egészséges. Még vacsorára is eheted!

No de mi is a caprese? Semmilyen különleges tudomány nem kell hozzá, hiszen csak paradicsomot, mozarella sajtot és bazsalikomot kell összeállítanod. Leginkább koktélparadicsomból, valamint kis golyós mozarellából készítik, ily módon fogpiszkálókra tűzve vendégségbe is viheted. A koktélparadicsom roppanóssága és a puha mozzarella ízletes összhangot képez egymással. Az éttermbekben viszont sok helyen nagyobb mozzarellából, és sima paradicsomból készítik, nyakon öntve egy kis olivaolajjal, ami plusz ízt és déli hangulatot ad ennek a salátának. Azt viszont ne feledjük el, hogy ez plusz kalóriákkal jár - vacsora esetén már érdemes elhagyni az olajfogyasztást.

Sok helyen előételként fogyasztják a caprese-t, ami szintén kitűnő ötlet, hiszen könnyed, és fantasztikus ízei megfelelően ráhangolnak bennünket a további ételekre, de laktatnak annyira, hogy azután kisebb adagot fogyasszunk a táplálóbb és kalóriadúsabb főételből.

Természetesen végtelen módon variálhatjuk ezt a finomságot: más fűszerekkel, pl. oregano, snidling - is kiegészíthetjük, ehetjük nassolnivaló helyett, vagy megspékelhetjük egyéb zöldségekkel is, mint a kápiapaprika, vagy a kígyóuborka. Ha diétázol, tartani szeretnéd a súlyodat, vagy csak fontos számodra az egészséges táplálkozás, akkor az étrendedbe építsd be ezt a finom és egészséges ételt!

(Forrás: hajraegeszseg.hu)