Ahhoz, hogy kiderítsük, hogy melyik ételhez szerintünk melyik pezsgő illik a legjobban, sokat kell kóstolnunk és sokfélét. A megfelelő kombinációk eltalálásához időt kell a kóstolásba fektetni. A fő szempont, hogy ha már pezsgőzni támad kedvünk, akkor adjunk a minőségre.
A minőség nem feltétlenül jelenti azt, hogy nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, pezsgő és pezsgő között nagy különbségek lehetnek. A pezsgő sokoldalú szénsavas ital, sokféle ételt lehet leöblíteni vele. A félszáraz pezsgő a kekszekhez és a piskótaszerű süteményekhez illik a legjobban. A vörös pezsgők is ugyanígy az édességek mellé illik, de inkább a pitékhez. A fanyarabb, száraz pezsgőt sós, savanyú, pikánsabb ételek mellé isszák.
(Forrás: flickr.com)